joi, 18 februarie 2010

Semnificatia tatuajelor.

Tatuajul este un desen permanent facut pe piele.

Pentru multi tatuajul are o semnificatie aparte decat cea proprie.Tatuajul este un semn de deosebire,o exteriorizare a personalitatii celui ce il poarta ,un pact,religia ,experienta,amintiri,in special momente ce au marcat importanteschimbari,iar pentru altii opera de arta.

Tatuajele ,sculpturile si picturile sunt cele mai vechi forme de arta de pe Pamant.

Conform istoriei,tatuajele au aparut in urma cu 5000 de ani .In secolul 18,marinarii isi faceau tatuaje nu numai pentru estetica dar si pentru a le asigura protectia magica impotriva fenomenelor marii.

In triburi tatuajele in jurul degetelor si in jurul incheieturilor erau facute pentru a alunga bolile si spiritele rele .

Tatuajele erau folosite ca mijloc de identificare in randul grecilor spioni .

Romanii isi marcau sclavii si criminalii,iar asiaticii foloseau tatuajele pentru a invoca zeitatile.ex cine poarta tatuat un leu,poate invoca spiritual acestuia .Arta tatuajului s-a dezvoltat si este acceptata de societate mai mult ca oricand .

Tatuajul este o arta moderna primitiva.

The tattoo is a true poetic creation and is always more than meets the eye.As a tattoo is grounded in living skin,so its essence emotes a poignancy unique to the mortal human condition.’ Vale Hamanaka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu